Informatie voor omwonenden 

Op zondag 16 oktober is het weer zover: de 37e Maliebaanloop gaat van start! Een gezellig hardloopevenement voor jong en oud, voor de beginnende en meer ervaren loper. In 1984 organiseerde Atletiekvereniging Phoenix op de derde zondag van oktober voor het allereerst de Maliebaanloop. Ook dit jaar gaat deze prachtige loop weer van start op de derde zondag van oktober vanaf de Maliebaan. Dit kan voor u als bewoner in de directe omgeving mogelijk enkele beperkingen opleveren. Daar willen wij jou graag op attenderen, zodat je hier zo weinig mogelijk hinder van ondervindt.

Wat wordt er afgesloten?

Hieronder een kaartje (bij het kopje ‘Afsluitingen’) met de afgesloten wegen met de tijden van de afsluiting. Fietsers worden zoveel mogelijk omgeleid. Voetgangers kunnen bij het kruispunt oversteken onder begeleiding van de verkeerregelaars.

Omleiding voor fietsers

Omdat de Maliebaan een deel van de dag afgesloten is, rijdt U-OV tussen 11:00 en 16:00 uur een omleiding met buslijn 8. Het Diakonessenhuis en De Hoogstraat Revalidatie blijven bereikbaar voor bezoekers met lijn 8. Voor een passend reisadvies, bekijk de website van U- OV via u-ov.info.nl of bel naar 0900-5252241. Het Spoorwegmuseum blijft bereikbaar vanuit zuidelijke richting (Zonstraat).

Parcours en Starttijden

Het parcours en een aantal aangrenzende straten zijn op 16 oktober (deels) afgesloten voor verkeer en parkeren. De start en finish van alle onderdelen vinden plaats vlak ten noorden van het kruispunt Nachtegaalstraat/Burgemeester Reigerstraat.

Zaterdag 15 oktober einde middag: start voorbereidingen.
Zondag 16 oktober vanaf 7.00 uur ’s ochtends: start opbouw.

De Maliebaan ten noorden van het kruispunt is de hele zondagochtend en het eerste deel van de middag afgesloten. Vanaf 11.30 uur wordt ook de Maliebaan ten zuiden van het kruispunt afgesloten, evenals de Maliesingel en de straat Lepelenburg (het park blijft open).
Van 12.00 – 16.00 zijn ook de parallelbanen aan weerszijden van de Maliebaan afgesloten voor verkeer.

De wedstrijdloop en kidsrun vinden uitsluitend plaats op de Maliebaan; de prestatieloop gaat ook om Lepelenburg heen. Door de korte rondjes is het een leuk evenement om naar te kijken of om aan deel te nemen. Wij nodigen jou dan ook van harte uit om mee te doen of de lopers aan te moedigen.

Bekijk het programma

De wijk in & uit

  • Buiten Wittevrouwen via: Nachtegaalstraat, Wittevrouwensingel en Biltstraat
  • Oudwijk via: Burgemeester Reigerstraat, Oudwijkerdwarsstraat, Wilhelminapark en Prinsesselaan
  • Binnenstad via: Servaasbolwerk of Kromme Nieuwegracht

Spoorwegmuseum

Vanaf Berekuil richting Spoorwegmuseum: volg Prinsesselaan, Wilhelminapark, Burgemeester Reigerstraat, Oudwijkerdwarsstraat, Oosterstraat/Zonstraat, Maliesingel

Vanaf Spoorwegmuseum richting Berekuil: volg Zonstraat/Oosterstraat, Oudwijkerdwarsstraat, Burgemeester Reigerstraat, Wilhelminapark en Prinsesselaan

Afsluitingen

Gebied A
Afsluiten om 7:00 uur tot 17:00 uur
Gebied B
Afsluiten om 11:30 uur tot 17:00 uur
Gebied C
Afsluiten om 12:00/12:30 uur tot 16:00 uur

Parkeerplaats Lepelenburg

De parkeerplaats voor vergunninghouders bij park Lepelenburg is tussen 12:30 en 15:30 uur niet bereikbaar. Haal je auto vóór 12:30 uur weg en/of zet de auto ná 15:30 uur terug indien je je auto moet gebruiken tussen die tijden.

Meer informatie

Voor meer informatie over de Maliebaanloop kun je contact opnemen via info@maliebaanloop.nl.

Met vriendelijke groeten,
De organisatie van de Maliebaanloop 2022

Download deze pagina als pdf