16 oktober maliebaanloop 2022 Utrecht 900 Wij doen mee16 oktober maliebaanloop 2022 Utrecht 900 Wij doen mee

Stichting Met je Hart winnaar grote Appeltje van Oranje 2019

Stichting Met je Hart is winnaar van het grote Appeltje van Oranje 2019, de prijs van het Oranje Fonds voor succesvolle sociale initiatieven.

Stichting Met je Hart verzacht de eenzaamheid onder eenzame ouderen die onzichtbaar zijn geworden in onze samenleving.

VIDEO: Koningin Máxima reikt Appeltjes van Oranje 2019 uit

Ouderen kunnen weer genieten

Ouderen die zich eenzaam voelen kunnen dankzij de vrijwilligers van Stichting Met je Hart weer genieten. Van mooie momenten en van nieuwe vriendschappen. De vrijwilligers organiseren ontmoetingen. Daardoor doen ouderen weer mee in hun eigen buurt en doen ze nieuwe waardevolle contacten op.

Inmiddels zetten zo’n duizend vrijwilligers zich in. De ouderen worden persoonlijk uitgenodigd, opgehaald en thuisgebracht.

De kracht van de ontmoetingen is dat ze structureel en terugkerend zijn. Er zijn ook ouderen die zelf actief worden als vrijwilliger. Net als Met je Hart weten zij maar al te goed dat samen zijn en samen ondernemen het leven fijner en rijker maakt.

Over Stichting Met je hart

Het initiatief startte 6 jaar geleden in Utrecht met de campagne ‘EET met je hart’: gedurende een periode van zes weken vroegen restaurants een extra bijdrage aan gasten. Deze bijdrage zou worden gebruikt om structurele ontmoetingen voor ouderen in diezelfde gemeente te organiseren. Inmiddels is Met je Hart in 28 gemeenten en met meer dan duizend vrijwilligers actief.

Koningin Máxima

appeltje van oranja met je hart maxima
© Stichting Met je hart

Koningin Máxima bezocht begin juli in Breda een café-restaurant waar Met je Hart ontmoetingen organiseert. Zij sprak daar met vertegenwoordigers van de overkoepelende stichting over de ontwikkeling en ambities. Ook schoof Koningin Máxima aan bij een brunchgroep van ouderen die vaker uitgenodigd worden door Met je Hart

Oranje Fonds

Het Oranje Fonds kent de Appeltjes van Oranje jaarlijks toe aan organisaties die een groot verschil maken voor mensen in onze samenleving. Ieder jaar draaien de prijzen om een ander thema. In 2019 is dit De kracht van samen; Vrijwilligers doen mee(r)!.

Het Oranje Fonds bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen. Daarom mobiliseert, versterkt en ondersteunt het fonds zoveel mogelijk mensen en organisaties die zorgen dat niemand er alleen voor staat. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.

Bronnen: appeltjevanoranje.nl & koninklijkhuis.nl.

About the author

De Maliebaanloop is de grootste en snelste hardloopwedstrijd van de stad Utrecht die atletiekvereniging Phoenix organiseert. Ren mee voor een PR!