Route naar de Maliebaan

Hier vind je alle informatie over de route naar de Maliebaan.

Deze informatie heb je nodig als je met de auto of met het openbaar vervoer naar deze gezellige loop afreist.

Per openbaar vervoer

Neem lijn 28 richting De Uithof. Uitstappen doe je bij de halte Stadsschouwburg op de Lucasbrug. Daar ga je rechtsaf de Maliesingel op en wandel je in vijf minuten naar het start/finish gebied.
Let op: vanwege de Maliebaanloop worden bepaalde wegen afgesloten en rijdt lijn 8 (Diakonessehuis / Fockema Andrealaan) via een andere route die je niet in de buurt van de Maliebaan brengt.

Voor vertrek- en haltetijden kun je terecht op U-OV. Je kunt je reis ook per openbaar vervoer plannen via 9292ov.nl.

Per auto

route naar Maliebaan per auto

Hierboven een kaartje met de verschillende aanrijroutes. Hieronder worden de routes uit verschillende richtingen beschreven.

 • Vanuit Amsterdam, Den Haag en Rotterdam
  Bij knp. Oudenrijn eerst A12 richting Arnhem aanhouden, vervolgens borden ‘Jaarbeurs/ringweg Zuid’ volgen. Afslag Hoograven/Lunetten (nr. 18) nemen, aan het einde van deze afrit borden ‘Centrum’ aanhouden. Vervolgens aan het einde van de afrit ‘Stadion’ twee keer linksaf, onder de weg door bij de verkeerslichten rechtdoor.
  Na het passeren van de spoorbrug ga je bij de eerste verkeerslichten rechtdoor en bij de volgende verkeerslichten sla je rechtsaf. Je komt nu op de Tolsteegsingel, waar je de auto kunt parkeren. Je kunt ook verder rijden om op de Maliesingel een parkeerplaats te vinden. Van daar kun je naar de finish lopen, waar ook de inschrijving plaatsvindt.
 • Vanuit Den Bosch, Eindhoven en Breda
  Over A2: zie route Amsterdam
  Over A27: direct na knp. Lunetten borden ‘Ring Utrecht (oost)/Amersfoort’ aanhouden, bij knp. Rijnsweerd borden ‘Centrum’ volgen. Bij verkeerslichten linksaf en eerste afrit ‘Stadion’ nemen. Aan het einde van deze afrit rechtsaf, vervolgens bij de verkeerslichten rechtdoor. Het vervolg van de route is gelijk aan de route vanuit Amsterdam.
 • Vanuit Arnhem
  Voor knp. Lunetten Hilversum/Almere aanhouden, na het knp. borden ‘Ring Utrecht (oost)/Amersfoort’ aanhouden. Bij knp. Rijnsweerd borden ‘centrum’ volgen. Bij verkeerslichten linksaf en eerste afrit ‘Stadion’ nemen. Aan het einde van deze afrit rechtsaf, vervolgens bij de verkeerslichten rechtdoor. Het vervolg van de route is gelijk aan de route vanuit Amsterdam.
 • Vanuit Hilversum/Almere en Amersfoort
  Bij knp. Rijnsweerd borden ‘Centrum’ volgen. Bij verkeerslichten linksaf en eerste afrit ‘Stadion’ nemen. Aan het einde van deze afrit rechtsaf, vervolgens bij de verkeerslichten rechtdoor.

About the author

De Maliebaanloop is de grootste en snelste hardloopwedstrijd van de stad Utrecht die atletiekvereniging Phoenix organiseert. Ren mee voor een PR!