16 oktober maliebaanloop 2022 Utrecht 900 Wij doen mee16 oktober maliebaanloop 2022 Utrecht 900 Wij doen mee

Stichting Move haalt €900 op bij Maliebaanloop

Stichting Move haalde bijna €900 op. Dank jullie wel voor jullie bijdrage. Hier kunnen weer een boel kinderen in Utrecht en omgeving mee geholpen worden.

Stichting Move – een korte introductie

Move koppelt jongeren die minder voorsprong hebben dan hun leeftijdsgenoten aan studenten. Door hen samen in actie te laten komen voor hun omgeving, merken deze jongeren wat ze kunnen bereiken en welke impact ze op hun eigen leefomgeving kunnen hebben. Op deze manier laten wij hen ontdekken dat zij de wereld kunnen veranderen. Meer over Move.

Super mooi en lokaal

In Utrecht heeft Move sinds 2009 al ruim 120 projecten uitgevoerd met kinderen uit verschillende wijken. Er worden prachtige plannen gemaakt om de wijk te verbeteren, mooier te maken of te vernieuwen. Zo vonden kinderen in Kanaleneiland het jammer om te horen dat er veel eenzame ouderen in de wijk wonen, daarom hebben deze kinderen zelf een spelletjesmiddag georganiseerd waarbij de kinderen en ouderen elkaar beter konden leren kennen. Move stimuleert deze initiatieven.

In Zuilen vonden kinderen dat hun wijk erg grauw was en samen met Move werd een plan bedacht om de omgeving op te vrolijken door mooie bloemen te planten. Samen met studenten en met hulp van vrijwilligers van de moestuin werden vrolijke winterviooltjes geplant.

Kinderen in Overvecht zagen dat er veel mensen een ongezonde leefstijl hebben en kampen met overgewicht. De kinderen wilden de bewoners meer leren over gezond eten door een fruit-en smoothiefestival te organiseren, en ook de kans bieden om samen sportieve spelletjes te spelen om zo meer te bewegen.

Door jullie donatie/deelname aan de Maliebaanloop kan Move in Utrecht de komende jaren meer van deze betekenisvolle projecten realiseren. Zo maken de kinderen en de studenten samen de stad een stukje mooier.

Meer lezen over Stichting Move, klik hier.

About the author

De Maliebaanloop is de grootste en snelste hardloopwedstrijd van de stad Utrecht die atletiekvereniging Phoenix organiseert. Ren mee voor een PR!