Sponsor E-Fiber legt uit: wat is glasvezel?

Wat is dat glasvezel eigenlijk precies? En wat kun je er allemaal mee? Onze sponsor E-Fiber legt uit!

Wat is glasvezel?

Glasvezel, ook wel fiber genoemd, is een haardunne vezel van gemaakt van een soort glas.

wat is glasvezel-e-fiber-maliebaanloop

Glasvezelkabels

Glasvezelkabels werken met licht, het verzenden van de data gebeurt door het zenden van licht. 

Als je een lamp op een glasvezelkabel zet, komt het licht er aan de andere kant weer uit. Door het licht razendsnel aan en uit te zetten ontstaat er een patroon. Dit patroon zorgt ervoor dat er data verzonden wordt. De werking hiervan is super stabiel en snel, waardoor up- en downloadsnelheid gelijk zijn.

Wat kan je allemaal met glasvezel?

Met glasvezel kan je internetten, telefoneren en televisie kijken. Glasvezel staat vooral bekend om het supersnelle, stabiele en betrouwbare internet wat het biedt. Ter illustratie, momenteel hebben de meeste huishoudens in Nederland rond de 50 Mbit/s. Via het E-Fiber glasvezelnetwerk bieden de meeste providers 500 tot wel 1000 Mbit/s. Nooit meer bufferen en haperen dus.

Het netwerk van de toekomst

Onze dorst naar data groeit. Daar spelen we op in met glasvezel. Het is niet een kwestie van of je overstapt maar van wanneer. Want de toekomst begint nu. Daarnaast is glasvezel beter voor het milieu.

Glasvezel kost 60% minder energie en kan niet uitzetten, oxideren of onze aarde op welke manier dan ook aantasten. Modems, routers en complexe systemen in de landelijke centrale, kosten ons land heel veel elektriciteit. Onderzoek heeft aangetoond dat we enorm kunnen besparen als we allemaal overstappen op glasvezel. Glasvezel maakt jouw wereld een stukje schoner.

Bekijk wat er mogelijk is in jouw gemeente op e-fiber.nl.

E-Fiber: Jouw wereld, blijf verbonden!

Bron: e-fiber.nl

About the author

De Maliebaanloop is de grootste en snelste hardloopwedstrijd van de stad Utrecht die atletiekvereniging Phoenix organiseert. Ren mee voor een PR!