16 oktober maliebaanloop 2022 Utrecht 900 Wij doen mee16 oktober maliebaanloop 2022 Utrecht 900 Wij doen mee

Rode Kruis Studentendesk haalt ruim €1.135 op bij Maliebaanloop

Dankzij donaties van lopers en bezoekers is er maar liefst €1,135.61 opgehaald. Iedereen die geholpen heeft, ontzettend bedankt!

Bekijk het bericht van de Studentendesk op Facebook.

opbrengst serious request

NPO 3FM Serious Request

NPO 3FM en het Rode Kruis brengen in 2017 door crisis verscheurde families weer bij elkaar. Wereldwijd zijn meer dan vier miljoen mensen op zoek naar hun dierbaren. Vooral in conflictgebieden zoals in Nigeria en Congo, maar ook bij natuurrampen zoals in Nepal en de Filipijnen, leven miljoenen kinderen noodgedwongen gescheiden van hun ouders, broers en zussen. Door de vlucht zijn zij in één klap alles kwijtgeraakt. Telefoonnetwerken zijn kapot of overbelast, wegen zijn niet begaanbaar, ziekenhuizen overvol. De impact van vermissing is voor de jongste doelgroep het grootst: zonder eten, drinken, onderdak en scholing staan ze er helemaal alleen voor. Het zijn juist de oudere familieleden die voor kinderen van levensbelang zijn om te overleven. Ze moeten op zoek naar een manier om geld te verdienen. Het risico op uitbuiting, geweld, betaalde arbeid of prostitutie is daarbij groot. Met de opbrengst van 3FM Serious Request 2017 helpt het Rode Kruis om deze vermiste personen op te sporen, contact te herstellen en families te herenigen.

Kerst is een tijd van samen zijn, maar dat geldt helaas niet voor iedereen. De Serious Request Commissie van de Rode Kruis Studentendesk Utrecht zet in de maanden voor de Kerst diverse acties op om geld voor Serious Request 2017 in te zamelen. Dit varieert van kleine acties, zoals het ophalen van lege statiegeldflessen, tot een groot benefietfeest. Bekijk alle acties van de Commissie op: kominactie.3fm.nl.

Blijf op de hoogte van (andere) acties van de Studentendesk Utrecht via Facebook.

About the author

De Maliebaanloop is de grootste en snelste hardloopwedstrijd van de stad Utrecht die atletiekvereniging Phoenix organiseert. Ren mee voor een PR!