16 oktober maliebaanloop 2022 Utrecht 900 Wij doen mee16 oktober maliebaanloop 2022 Utrecht 900 Wij doen mee

IVVO legt uit: dit zijn de pijlers voor vitaliteit

Instituut voor Vitaal Ondernemen, oftewel IVVO, is sponsor van de allereerste editie van de Maliebaan Dubbelloop: de IVVO DUBBEL. Hoog tijd om eens nader met dit instituut kennis te maken.

IVVO vindt het niet alleen belangrijk dat werknemers met een gezonde dosis energie op het werk komen, maar dat deze werknemers weer met energie naar huis gaan. Vitaliteit is vergelijkbaar met een opgeladen batterij die een zaklamp laat schijnen. Om dit te bereiken is bij ieder bedrijf een andere aanpak nodig en juist daarom gaat IVVO voor maatwerk om bij elk bedrijf vitaliteit op de werkvloer te realiseren. Door de persoonlijke aandacht en directe betrokkenheid van de IVVO-vitaliteitscoach motiveren zij medewerkers aan de slag te gaan met de drie pijlers van vitaliteit:

ivvo dubbel pijlers vitaliteit
  1. Beweging
  2. Voeding
  3. Mentale kracht

En deze drie pijlers komen op natuurlijke wijze samen in de IVVO DUBBEL. Ren mee!

Duurzame inzetbaarheid

Een werknemer is vitaal als hij gezond is, voldoende energie heeft gedurende dag, zich mentaal goed voelt en een opgeladen batterij heeft. Dit is de basis voor duurzame inzetbaarheid. De grootste gevaren voor duurzame inzetbaarheid zijn: werkstress, onbalans tussen werk en privé en een negatieve werksfeer. Sinds de opkomst van sociale media bijvoorbeeld, vinden werknemers het steeds lastiger worden om werk en privé gescheiden te houden. Daarnaast zet de vergrijzing van de samenleving de komende jaren door. Hierdoor wordt het nog belangrijker als werkgever om een grotere rol te spelen in de gezondheid van haar werknemers. Een paar cijfers:

  • 54% van de werknemers en werkgevers vindt stress het grootste risico voor vitaliteit. 
    Werkstress is stress die door de werkomgeving ontstaat en wordt veroorzaakt door een samenspel van werk en privé. Dit heeft als gevolg dat 36% van al het verzuim wordt veroorzaakt door werkstress.
  • 92% van de werkgevers vindt vitaliteit belangrijk, maar slechts 56% van de werkgevers zet hier actief stappen in. 
    Van die 56% werkgevers vinden de meesten het lastig om concreet actie te ondernemen. IVVO helpt ondernemingen een concreet plan te maken om efficiënt stappen te zetten naar gezondere werknemers.

Psst…
Wist je trouwens dat de Maliebaanloop ook steeds duurzamer wil worden?
IVVO helpt ons daar ook bij. Maar jij kan dat ook! En als dank kun je gratis startbewijzen winnen. Voor jou en 3 vrienden.
Lees snel verder.

Benieuwd naar wat IVVO voor jou kan betekenen?

Wil je meer weten over vitaliteit op de werkvloer en hoe dit te bereiken? Neem contact op!

Bron: ivvo.nl

About the author

De Maliebaanloop is de grootste en snelste hardloopwedstrijd van de stad Utrecht die atletiekvereniging Phoenix organiseert. Ren mee voor een PR!