Informatie voor omwonenden

Op zondag 17 oktober is het weer zover: de 36e Maliebaanloop gaat door. Een gezellig hardloopevenement voor jong en oud, voor de beginnende en meer ervaren loper. In 1984 organiseerde Atletiekvereniging Phoenix op de derde zondag van oktober voor het allereerst de Maliebaanloop. Deze traditie gaat gelukkig – na een jaar afwezigheid – weer door. Dit kan voor u als bewoner in de directe omgeving mogelijk enkele beperkingen opleveren. Daar willen wij u graag op attenderen, zodat u hier zo weinig mogelijk hinder van ondervindt.

Parcours en starttijden

Het parcours en een aantal aangrenzende straten zijn op 17 oktober (deels) afgesloten voor verkeer en parkeren. De start en finish van alle onderdelen van de Maliebaanloop vinden plaats vlak ten noorden van het kruispunt Nachtegaalstraat/Burgemeester Reigerstraat. Op zaterdag starten er einde middag wat kleine voorbereidingen en op zondagochtend begint de opbouw om ca. 07:00 uur. De Maliebaan ten noorden van het kruispunt is de hele zondagochtend en het eerste deel van de middag afgesloten.

  • Om 10:30 uur start het eerste onderdeel: de Molenbeek Jeugdloop van 1 km (4 t/m 13 jaar). Dit onderdeel vindt plaats op het noordelijk deel van de Maliebaan.
  • Vanaf 11:00 uur wordt ook de Maliebaan ten zuiden van het kruispunt afgesloten, evenals de Maliesingel en de straat Lepelenburg (het park blijft open).
  • Tijdens de Runnersworld Wedstrijdloop (10 km; start om 12:15 uur) en de E-Fiber Prestatieloop (6 km; start om 13:15 uur en 10 km; start om 14:15 uur) zijn ook de parallelbanen aan weerszijden van de Maliebaan afgesloten voor verkeer tot uiterlijk 16:00 uur.

Bekijk het programma

De wedstrijdloop en jeugdloop vinden uitsluitend plaats op de Maliebaan; de prestatieloop gaat ook om Lepelenburg heen. Door de korte rondjes is het een leuk evenement om naar te kijken of om aan deel te nemen. Wij nodigen u dan ook van harte uit om mee te doen of de lopers aan te moedigen.

Omleiding auto & bus

Hieronder een kaartje van de omleidingsroutes voor autoverkeer tussen 11:00 en 16:00 uur. Fietsers en voetgangers kunnen bij het kruispunt oversteken. De gemeente plaatst vooraf borden met omleidingsroutes en er staan verkeersregelaars langs het parcours. Omdat de Maliebaan tijdens de Maliebaanloop een deel van de dag afgesloten is, rijdt U-OV tussen 11:00 en 16:00 uur een omleiding met buslijn 8. Bezoekers aan de binnenstad dienen rekening te houden met een iets langere reistijd. Het Diakonessenhuis en De Hoogstraat Revalidatie blijven bereikbaar voor bezoekers met lijn 8. Voor meer reisinformatie of een passend reisadvies kunt u de website van U-OV via u-ov.info raadplegen of bellen naar 0900-5252241. Het Spoorwegmuseum blijft bereikbaar.

Parkeerplaats Lepelenburg

De parkeerplaats voor vergunninghouders bij park Lepelenburg is tussen 12:30 en 15:30 uur niet bereikbaar. Haal uw auto vóór 12:30 uur weg en/of zet de auto ná 15:30 uur terug indien u uw auto moet gebruiken tussen die tijden.

Meer informatie

Voor meer informatie over de Maliebaanloop kunt u kijken op maliebaanloop.nl, contact opnemen via info@maliebaanloop.nl of bellen met Sibren van den Berg op 06-11179972. Wij hopen op uw begrip en op wederom een mooie zonnige herfstdag. Tot 17 oktober op de Maliebaan!

Alvast bedankt en graag tot de 17e.

Met vriendelijke groeten,
De organisatie van de Maliebaanloop 2021

Download deze pagina als pdf

About the author

De Maliebaanloop is de grootste en snelste hardloopwedstrijd van de stad Utrecht die atletiekvereniging Phoenix organiseert. Ren mee voor een PR!