16 oktober maliebaanloop 2022 Utrecht 900 Wij doen mee16 oktober maliebaanloop 2022 Utrecht 900 Wij doen mee

Goede Doel Maliebaanloop: Stichting Met je hart #staoptegeneenzaamheid

De Maliebaanloop loopt hard voor Stichting Met je hart. Dankzij jouw deelname laten we ouderen die zich eenzaam voelen weer genieten <3

Stichting Met je hart

Stichting Met je hart organiseert waardevolle, terugkerende ontmoetingen voor kwetsbare ouderen en inspireert anderen om ook in actie te komen. Stichting Met je hart laat ouderen die zich eenzaam voelen weer genieten. Van mooie momenten en van nieuwe vriendschappen. Dat doen wij door waardevolle ontmoetingen te organiseren.

barry atsma met ouderen goede doel maliebaanloop stichting met je hart

Samen eten verbindt

In Utrecht zijn er meer dan 200 zelfstandig wonende ouderen verbonden aan Met je hart. Samen met vrijwilligers ontmoeten ze elkaar maandelijks aan de ‘eigen stamtafel’ in een restaurant in de eigen wijk. De ouderen voelen zich meer dan welkom bij de stamtafel restaurants. Zij maken van het samen eten een feestje. Dankzij de geweldige inzet van vrijwilligers, leden van de junior kamers, rotary’s, studentenverenigingen doen ouderen weer mee in hun eigen buurt. De ontmoetingen worden bekostigd uit de jaarlijkse EET met je hart campagne, waarin de Utrechtse horeca in de maanden november en december een euro extra vraagt aan de gasten.

Jouw donatie zorgt voor extra ontmoetingen!

Dankzij sponsoren en donateurs organiseert Met je hart ook extra ontmoetingen. Zoals high teas & diners bij feestdagen. Filmvoorstellingen bij het Utrechts Archief en het Louis Hartlooper en bezoekjes aan F.C. Utrecht. Door jouw donatie en deelname aan de Maliebaanloop kunnen we dit realiseren.

En we zijn er natuurlijk bij om jou aan te moedigen!

This is what everyone needs on their marathon day

Just look at the smiles this lady is creating. This is what everyone needs on their marathon day 📹 – @Koksalakn

Geplaatst door Wiggle op Maandag 17 december 2018

Stichting Met je hart, actief in 26 gemeenten

Toen de Utrechtse initiator Babs Van Geel in 2012 een pilot startte om haar bevlogen initiatief te testen op haalbaarheid, had zij niet durven hopen dat haar oproep tot verbinding zoveel draagvlak zou vinden. Inmiddels wordt het werk van Met je hart landelijk omarmd in 26 gemeenten.

In alle deelnemende gemeenten komt een maatschappelijke beweging op gang. Bedrijven en mensen komen in actie om, samen met de stichting, kwetsbare ouderen een hart onder de riem te steken. Per gemeente is bovendien sprake van een unieke en intensieve samenwerking met zorgende partijen, waaronder buurtteams, thuiszorg en ouderenverpleegkundigen. Iedere gemeente heeft ook ambassadeurs. In Utrecht zijn dit burgemeester Jan van Zanen, Barry Atsma en Claudia de Breij. Zij dragen er extra aan bij dat meer mensen hun hart openen voor dit belangrijke onderwerp.

Sta jij ook op tegen eenzaamheid? #staoptegeneenzaamheid
Doneer en kijk op metjehart.nl voor meer informatie.

Lees ook: Stichting Met je Hart winnaar grote Appeltje van Oranje 2019

About the author

De Maliebaanloop is de grootste en snelste hardloopwedstrijd van de stad Utrecht die atletiekvereniging Phoenix organiseert. Ren mee voor een PR!