Wedstrijdloop 10km

De Runnersworld Wedstrijdloop 10km is dé wegwedstrijd voor wedstrijdatleten die gaan voor de winst, een nieuw PR of misschien zelfs een recordtijd. Voor deze lopers wordt dan ook een speciaal klassement opgezet. Voor deelname is een wedstrijdlicentie van de Atletiekunie vereist. Voor deze wedstrijd is het wedstrijdreglement van de Atletiekunie is van toepassing. Bij de bepaling van de uitslag is de bruto tijd is de officiële tijd. 

Snelle lopers

Denk je dat je voor een invitatiepakket in aanmerking komt, bekijk dan hier de voorwaarden en vereisten.

Benieuwd naar de winnende tijden van vorig jaar? Bekijk hier de uitslagen.

Voor de 10KM Runnersworld Wedstrijdloop worden er prijzen uitgereikt aan de snelste drie lopers, per leeftijdscategorie, mannen en vrouwen apart. De leeftijdscategorieën zijn als volgt:
<35
35-45
45-55
55+

Starttijden

Bekijk hier de starttijd van de Wedstrijdloop

Parcours

Het parcours van de Maliebaan-wedstrijdloop is opgemeten en gecertificeerd door de Atletiekunie, zodat je zeker weet dat je de juiste afstand gelopen hebt.

Bovendien is het parcours erg snel door de weinige bochten, vlakke en brede wegen en beschutte ligging.

Een prachtige kans om dit najaar een snelle tijd of zelfs persoonlijk record te lopen!

Het parcours wordt gevormd door één ronde over de Maliebaan van 1.590,2 meter, welke zes maal afgelegd dient te worden (NB: start op de parellelweg). Voorafgaand wordt vanaf de start 458,8 meter naar de finish afgelegd, om gezamenlijk met de daarop volgende zes ronden te komen tot een afstand van precies 10.000 meter.