16 oktober maliebaanloop 2022 Utrecht 900 Wij doen mee16 oktober maliebaanloop 2022 Utrecht 900 Wij doen mee

Informatie voor omwonenden

Op zondag 16 oktober is het weer zover: de 37e Maliebaanloop gaat van start! Een gezellig hardloopevenement voor jong en oud, voor de beginnende en meer ervaren loper. In 1984 organiseerde Atletiekvereniging Phoenix op de derde zondag van oktober voor het allereerst de Maliebaanloop. Ook dit jaar gaat deze prachtige loop weer van start op de derde zondag van oktober vanaf de Maliebaan. Dit kan voor u als bewoner in de directe omgeving mogelijk enkele beperkingen opleveren. Daar willen wij u graag op attenderen, zodat u hier zo weinig mogelijk hinder van ondervindt.

Parcours en start

Het parcours en een aantal aangrenzende straten zijn op 16 oktober (deels) afgesloten voor verkeer en parkeren. De start en finish van alle onderdelen van de Maliebaanloop vinden plaats vlak ten noorden van het kruispunt Nachtegaalstraat/Burgemeester Reigerstraat

 • Op zaterdag starten er einde middag wat kleine voorbereidingen
 • Op zondagochtend om 07:00 uur begint de opbouw
 • De Maliebaan ten noorden van het kruispunt met Burg. Reigerstraat is de hele zondagochtend en het eerste deel van de middag afgesloten.
 • Om 10:30 uur start de Jeugdloop 900m. Dit onderdeel vindt plaats op het noordelijk deel van de Maliebaan.
 • Vanaf 11:00 uur wordt ook de Maliebaan ten zuiden van het kruispunt met de Burg. Reigerstraat afgesloten, evenals de Maliesingel en de straat Lepelenburg (het park blijft open).
 • Vanaf 12:00 tot 16:00 zijn ook de parallelbanen aan weerszijden van de Maliebaan afgesloten voor verkeer tot uiterlijk 16:00 uur.
 • Bekijk het programma

  Door de korte rondjes is het een leuk evenement om naar te kijken of om aan deel te nemen. Wij nodigen u dan ook van harte uit om mee te doen of de lopers aan te moedigen.

  Omleiding auto & bus

  Hieronder een kaartje van de omleidingsroutes voor autoverkeer tussen 11:00 en 16:00 uur. Fietsers en voetgangers kunnen bij het kruispunt met Burg. Reigerstraat oversteken. De gemeente plaatst vooraf borden met omleidingsroutes en er staan verkeersregelaars langs het parcours. Omdat de Maliebaan tijdens de Maliebaanloop een deel van de dag afgesloten is, rijdt U-OV tussen 11:00 en 16:00 uur een omleiding met buslijn 8. Bezoekers aan de binnenstad dienen rekening te houden met een iets langere reistijd. Het Diakonessenhuis, De Hoogstraat Revalidatie en het Spoorwegmuseum blijven bereikbaar voor bezoekers met lijn 8. Voor meer reisinformatie of een passend reisadvies kunt u de website van U-OV via u-ov.info raadplegen of bellen naar 0900-5252241.

  Parkeerplaats Lepelenburg

  De parkeerplaats voor vergunninghouders bij park Lepelenburg is tussen 12:30 en 15:30 uur niet bereikbaar. Haal uw auto vóór 12:30 uur weg en/of zet de auto ná 15:30 uur terug indien u uw auto moet gebruiken tussen die tijden.

  Meer informatie

  Voor meer informatie over de Maliebaanloop kunt u kijken op maliebaanloop.nl, contact opnemen via info@maliebaanloop.nl. Wij hopen op uw begrip en op wederom een mooie zonnige herfstdag. Tot 16 oktober op de Maliebaan!

  Met vriendelijke groeten,
  De organisatie van de Maliebaanloop 2022

  Download deze pagina als pdf