BEWONERS

ALWEER EEN EVENEMENT?

  • Doe mee! Schrijf je direct in.
  • Bekijk hier alle informatie inzake de Maliebaanloop 2019 voor omwonenden.
  • Of neem contact met de organisatie van de Solid Professionals Maliebaanloop .

Beste bewoner

Als eerste organiseerde Atletiekvereniging Phoenix 35 jaar geleden op de derde zondag van oktober al een hardloopevenement over de Maliebaan. Deze traditie willen wij ook dit jaar graag voortzetten. Op 20 oktober vindt dan ook alweer de 35e editie van de Solid Professionals Maliebaanloop plaats.

En hoewel de Maliebaanloop een gezellig loopevenement voor diverse doelgroepen is, kan het je als bewoner in de directe omgeving ook enkele beperkingen opleveren. Hierover informeren wij je graag zodat je zo min mogelijk hinder hiervan ondervindt.

Parcours

Het parcours en een aantal aangrenzende straten zijn die dag (deels) afgesloten voor verkeer en parkeren. De start en finish van alle onderdelen van de Maliebaanloop vinden plaats bij de rotonde aan het begin van de Maliebaan (Maliesingel). De Maliesingel en de Maliebaan ten zuiden van de Nachtegaalstraat is daarom de hele ochtend en een deel van de middag afgesloten.

Om 10:30 starten we met de Molenbeek jeugdloop over 1 kilometer Maliebaan voor iedereen van 4 t/m 13 jaar. Vanaf 11:00 wordt ook de Maliebaan ten noorden van de Nachtegaalstraat afgesloten, gevolgd door de route door de Museumlaan, Emmalaan en het Wilhelminapark. En tijdens de E-Fiber prestatieloop (6 en 10 km) en IVVO DUBBEL (6 km), die start om 12:15 zullen korte tijd de parallelbanen aan weerszijden van de Maliebaan afgesloten zijn voor verkeer. Om 13:30 start de snelle Runnersworld 10 kilometer wedstrijdloop en het laatste onderdeel (de 10 km) van de IVVO DUBBEL.

In het start en finishgebied wordt het meeste opgebouwd en afgebroken en zal ook de meeste drukte plaatsvinden. Op zaterdag zullen hier alvast marktkramen neergezet worden en zondagochtend zal het opbouwen van de tenten op de rotonde Maliebaan / Maliesingel al om ca. 07:00 uur beginnen. Bekijk hier het volledige programma.

Funfact

De wedstrijdloop en jeugdloop vinden uitsluitend plaats op de Maliebaan. Door de korte rondjes is het een leuk evenement om naar te kijken of aan deel te nemen. Wij nodigen je dan ook van harte uit om mee te doen of de lopers aan te moedigen.

Omleiding auto

Hieronder vind je twee kaartjes van het parcours. De gemeente heeft vooraf borden neergezet met omleidingsroutes en er staan verkeersregelaars langs het parcours. Bij vragen wijzen zij je graag de weg.

Omleiding bus

Omdat de Maliesingel en Maliebaan tijdens de Maliebaanloop een deel van de dag afgesloten zijn, rijdt U-OV tussen 11.00 en 15.00 uur een omleiding met buslijn 8. Bezoekers aan de binnenstad dienen rekening te houden met iets langere reistijd. Het Diakonessenhuis en De Hoogstraat Revalidatie blijven bereikbaar voor bezoekers met lijn 8. Voor meer reisinformatie over de omleiding of een passend reisadvies kun je de website van U-OV op u-ov.info raadplegen.

Einde

Natuurlijk zullen de beperkingen zo snel mogelijk worden opgeheven. Vanaf ongeveer 15:00 zal alleen het stuk van de Maliebaan tussen de Burgemeester Reigerstraat en het start/finish gebied nog afgesloten zijn. Als alles is afgebroken, wordt ook dit deel weer vrijgegeven. Voor meer informatie over de Maliebaanloop kun je contact opnemen met ons via info@maliebaanloop.nl of bellen met Roelof Goodijk op 06-10584865. Wij hopen op je begrip en op wederom een mooie zonnige herfstdag.

Alvast bedankt en graag tot de 20ste.

Met vriendelijke groeten,
De organisatie van de Maliebaanloop 2019